26 prill - 9 maj 2010

Berati është qendra e botës!

Nga data 26 prill deri më 9 maj 2010, qyteti i Beratit u bë qendra e botës! 15 ditë plot me evenimente të paharrueshme…

Dal 26 aprile al 9 maggio 2010, la città di Berat è stata l’ombelico del mondo! 15 giorni ricchi di eventi da non perdere…

Mbrëmja finale me prezantuesen Rudina Magjistari
alternative

Kulturë

Një vizion i ri për promovimin e qytetit: Muzeu i Ikonave, Kalaja, Lagjet historike në ditët e kulturës të "Berat Festival"

Traditë

Me një antropizim mijëvjeçar e një traditë shekullore, Berati, qytet i mbrojtur nga UNESCO, na surprizon përherë.

Natyrë

Pozicioni gjeografik i Beratit na fton të zhvillojmë një pjesë të rëndësishme të Berat Festival me aktivitete në natyrë.

TERRITORI

Njihu me një vend
që prej shekujsh dhuron emocione

alternative

Ikonat

Muzeu Kombëtar "Onufri", gjendet në qendër të lagjes së banuar në kalanë mesjetare.

 • Kisha e Shën Mërisë
 • Fondi ikonografik

Bileta e muzeut 4€

alternative

Osumi

Nga qyteti i Beratit shkojme drejt kanioneve te ashpra te Osumit ne Skrapar.

 • Guide profesionale
 • Pajisje per rafting

Cmimi per person 60€

alternative

Verërat

Në Berat gjenden disa nga më të përmendurat verëra shqiptare:

 • Çobo Winery
 • Nurellari Winery
 • Luani Winery

Shishe vere nga 7€

Një rikthim i shumëpritur

1Globalizimi dhe ekonomia rrethore
Si mund të mbijetojë një qytet shekullor në ekonomine globale? Vendi që ka ekonomia rrethore në një kontekst prodhimi në masë.
Vlera e planifikimit nëpërmjet cilësisë së analizës. Forum ndërkombëtar mbi perspektivat reale të një komuniteti dinamik.
Promovimi si investim i vazhdueshëm. Teknika dhe ide për një "viralitet" virtuoz.

Due popoli, un mare, un’amicizia

“Italia e Albania 2010 – Due popoli, un mare, un‘amicizia”, è il titolo del ciclo di eventi iniziato il 14 marzo scorso, promosso dall‘Ambasciata d‘Italia a Tirana in collaborazione con numerose istituzioni pubbliche e private italiane e albanesi. Cultura, politica, economia, energia, ambiente, società civile, sport, i temi principali degli eventi in cui non mancheranno il Ministro degli Esteri italiano e il Presidente della Camera. Berat Festival si inserisce in questa serie unica di eventi organizzati nel quadro di "Due popoli, un mare, un'amicizia".

 • -
  Ambasciata d'Italia Due Popoli, un Mare, un'Amicizia
 • -
  Ministria e Turizmit Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
 • -
  Unesco

  World Heritage

 • -
  Bashkia Berat

  Qarku Berat

 • -
  IIC

  Istituto Italiano di Cultura

 • -
  ICE

  Istituto Commercio Estero

Di seguito i principali sponsor di Berat Festival 2010:

 • SNV - Connecting People's Capacities
 • Agronomi Associati Perugia
 • Tirana Music Festival
 • Veprimi per gruan
 • Projekti per gruan dhe ndryshimin shoqeror
 • CESES - Formazione e Sviluppo
 • Shoqata kulturore "Syri Blu"
 • DSA - Development Solutions Associates
 • Kantina Çobo
 • Castle Park Constructions
 • ALBIDEA

Komiteti i nderit dhe organizativ

Edicioni 2010 i Berat Festival ka gjetur një mbështetje dhe pjesëmarrje të gjerë nga institucionet dhe biznesi.

alternative
Berat Festival 2010 nën patronazhin e Kryetares së Kuvendit të Shqipërisë Shkëlqesisë së saj
S.E. Jozefina Topalli
alternative
Kryesues i komitetit të nderit të Berat Festival 2010, Ambasadori i Republikës së Italisë në Tiranë
S.E. Saba D'Elia
alternative
Drejtor organizativ, Menaxher i komunikimit e marrëdhënieve me jashtë, Shoqata Biosphera
Prof. Adriano Ciani
alternative
Ministri i Turizmit Kulturës, Rinisë e Sporteve të Republikës së Shqipërisë
Prof. Ferdinand Xhaferri
alternative
Arkeolog, profesor e politikan, anëtar i komitetit të nderit të Berat Festival
Prof. Neritan Ceka
alternative
Anëtare e komitetit organizativ, zv. Presidente e Albania Rafting Group
Dr. Blerina Ago
EJA DHE MERR PJESE

Na kontakto per cdo detaj lidhur me edicionin 2020

Ploteso formularin per çdo informacion lidhur me pjesemarrjen ne aktivitete, produktet ne shitje etj...

 • Akreditim per gazetaret
 • Kerkese per pjesemarrje ne konkurse
 • Informacion mbi cmimet dhe jurite
Pranoj mbledhjen e te dhenave nga organizatoret e eventit
GALERIA

Fotografi te zgjedhura nga eventet 2010

Promotorët e edicionit 2010

Një falënderim të veçantë për organizatat që promovuan edicionin e parë të Berat Festival

alternative

Shoqata

Biosphera

alternative

Organizata

Albania Rafting Group

alternative

Konsorciumi

Berati Prom

alternative

Organizata

Berat Festival

alternative
INFO

Berat Festival ne numra:

Un'edizione straordinaria piena di Sapori, Colori, Suoni, Speranza, Passione e... Amore

1
Dite
1
Aktivi-
tete
1
Pjese-
marres
CONTACT

Contact

Per çdo pyetje apo sugjerim mos hezito te na shkruash:

Ndiq Berat Festival ne Social Media

Pranoj trajtimin e te dhenave nga Berat Festival